dijous, 19 de juny del 2008

Així ho deuen veure ells...

És difícil però intentaré posar-me a la pell d'un espanyol.
I intentar imaginar com ho veuen ells per poder arribar a dir tantes bestieses.
M'imagino que part de la culpa que ho vegin així és a la grandíssima manipulació dels mitjans de comunicació, i per altra banda, a la poca i dolenta formació acadèmica i històrica que han tingut, alhora que també pugui haver estat trasgiversada.

Es deuen pensar que España sempre ha estat una grande y libre.

I clar, doncs a tot el "territorio nacional", si estem a España, doncs és obvi que s'hi parli el castellà (altrament dit español).

I com en un país aparentment normal, doncs és normal que puguis anar a on vulguis del país parlant en castellà, perquè arreu t'entendran, ja que és la llengua materna de tots els espanyols, o sigui, de tots els habitants d'España.

Però, ai-las!

Resulta que en certes regions perifèriques hi tenen uns trets regionals concrets, i és que hi ha quatre gats que parlen una llengua diferent a la castellana.

I, doncs va, diguem-los que la poden parlar cooficialment amb el castellà, que és la llengua del "imperio", la del "Estado".

I ja tenim als 'periféricos' amb un bilingüisme, que bé, en realitat és monolingüisme, ja que, de què els serveix parlar un idioma que només el parlen ells? Si és millor que parlin el castellà, i així poden anar més lluny!!!

No cal que el parlin el català, gallec o euskera! Podent parlar el castellà, més fàcil per tots, i més còmodes per ells! Podent tenir una llengua com la castellana, per què voler-ne tenir dues?


Però renoi, tu, aquests periféricos mira que arriben a ser pesats.

Ara resulta que a més a més de ser una regió diferent d'Espanya, a més diuen que són una nació.

I ja em diràs tu perquè??!!

Només perquè tenen una llengua diferent, història diferent, tradicions diferents, cultura diferent... no serà per tant!!

Bé, tranquils, perquè de moment segueixen formant part d'Espanya, i gràcies a Franco i a la transcició, ho hem deixat tot ben lligadet: qui faci algun gest raro, al calabós.


Però bé, ..., si vas a viure allí, això ja sí que no té desperdici!!

A on s'és vist que, estant a DINS d'ESPANYA, hi hagi llocs de, per exemple, Catalunya, que parlin el català com a llengua materna, com a llengua vehicular??!!

A on s'és vist que tractin, a ESPANYA, el castellà com un idioma estranger!!!

Això és un ultratge a la pàtria!

I a sobre, si els parlo en castellà, em contesten en català!!! No es dignen ni a canviar a l'idioma de Cervantes, ni a l'idioma del PAÍS!!!! Han de parlar en l'idioma de la regió!

I els que som d'Espanya, què?? No podem anar a llocs d'Espanya i que ens parlin en castellà, l'idioma d'Espanya???

Hauria d'estar prohibit, home, no pot ser que aquesta gent pugui viure en català, si estan a Espanya, coi!

I si estan a Espanya, doncs es parla el castellà, i punto.


I el colmo dels colmos, és que me'n vaig a la "Comunidad Valenciana", que n'hi diuen 'País Valencià', i a sobre, allà tampoc parlen castellà. Bé, a València per sort sí, gràcies al PP.

Però me'n vaig a poblets o a llogarrets autòctons, i resulta que allí també estan infectats per la catalanofília.

I ja em diràs, per què s'ha de parlar català a una altra comunitat autònoma diferent!!

Que no van entendre que, amb la Constitució, hi havien comunitats autònomes??

Sort que ara tallen TV3 a València!! És boxornós que hi hagi comunitats autònomes emitint a altres comunitats autònomes.

A veure si així podem acabar amb els residus catalanistes que encara infecten terres valencianes, perquè no és normal que hi hagi tanta gent que decideixi tenir com a idioma matern un idioma diferent a l'oficial al territori espanyol!

És que, per favor...


I a sobre, encara diuen que volen etiquetar en català, tenir seleccions pròpies... Que segueixin somiant, que aquí, a hablar en cristiano.

____________________________________________________-


Bé, finalitzada ja aquesta transformació, ja m'he desfogat prou, vaig a aclarir varis assumptes que puguin crispar al personal.

Vàries coses:

1. Encara que Catalunya estigui a Espanya, històricament no és espanyola, en el sentit de compartir trets nacionals.
Catalunya és una nació diferent, ni millor ni pitjor, on es viu d'una altra manera, per començar, en un altre idioma.

2. Malgrat Catalunya estigui dins a Espanya, i que a Espanya l'idioma oficial sigui el castellà, a Catalunya, l'idioma AUTOCTON és el català, i el castellà és un idioma imposat.

3. Malgrat que hi ha una Constitució, que a tothom li sembla una peça imprescindible en aquesta transició de la pseudodemocràcia espanyola, tothom se n'oblida que és un redactat després del franquisme, i que qualsevol cosa era bona abans que tornara una dictadura.
A més a més, la divisió per comunitats autònomes és una venjança en contra dels Països Catalans, ja que impedeix la seva annexió, ja que faria perillar la estabilitat i la UNIDAD DE ESPAÑA, ja que al ser una nació diferent, voldrien tenir el dret de decidir (I SI FOSSIM NORMALS I LLIURES L'HAURIEM DE TENIR!!!).

4. Crec que cada ciutadà és lliure d'escollir com a idioma matern el que vulgui, estigui al país que estigui, i així configurar als seus fills en la nacionalitat que ell esculleixi. Encara que estiguem a Espanya, si realment som lliures de decidir, podem decidir sense cap inconvenient si viure en català o en castellà o en soahili, això sí, respectant sempre la nació i els habitants de la zona, ja que convé integrar-se.

5. Aquest individu que relatava tot aquesta parrafada no entén la paraula immigració. Malgrat estigui a Espanya, els Països Catalans són una NACIÓ diferent a la espanyola, i per tant, cal integrar-s'hi.

Anar de colonitzador, d'imposador, amb el pretext que estem a ESPANYA, només es demostra que no té cap apreci per la vida dels catalans i dels autòctons, i que vol imposar la seva llengua i la seva nacionalitat a tot aquell que estigui a territori espanyol, sigui o no espanyol de nacionalitat.

6. Per acabar, només dir que per mi el castellà té el mateix nivell i apreci personal que l'anglès. Potser això serà una ofensa pels espanyols o pel rei d'espanya o per qui vulgui sentir-se ofès, però no tinc cap mena de vincle amb Espanya, o dit d'una altra forma, tinc tants vincles amb Espanya i els espanyols com amb qualsevol altre país, nació o ciutadà del món.
No per estar a Espanya s'ha d'imposar a les demés nacions que hi existeixen la espanyolitat, sinó que convé respectar-les, i ser respectats.

Reconeixeu d'una vegada per totes que hi ha catalans NO ESPANYOLS, no perquè ens faci mania, repeteixo, tinc tant apreci als espanyols com a qualsevol altre ciutadà del món (sempre i quan aquest em respecti també a mi). No som espanyols, ni ho serem mai.

I per començar, la culpa no és personal, sinó que la culpa és dels pares, per configurar-nos en un altre idioma, per configurar-nos en una altra nació. No ho podem escollir on néixer i com ser, però almenys demanem la dignitat per voler viure tal i com ens han ensenyat i tal com som.

I això, de moment, ho tenim bastant cohartat, començant pels etiquetaments en català, i tot el seguici d'exemples que ens porten a l'època franquista, quan el català era prohibit i perseguit, i ara tenim exemples en llocs on no es veu ni gota de català, almenys en el territori on hauria de ser, per naturalesa, totalment català.

I si no ho és, no és perquè estiguem a Espanya i sigui el més normal.

Sinó que ha canviat perquè s'ha imposat el castellà,i ha anat guanyant terreny per la força i amb el pretext que "eso es España", i tot el que sigui diferent, és lleig, dolent, i s'ha d'eliminar, al més pur estil feixista: imposa i no et deixis imposar.



Espero que això canviï i no calgui escriure aquestes línies, però de moment, no es pot viure plenament en català, molts cops per pròpia culpa nostra, però també molts altres per culpa dels colonitzadors imperialistes espanyols.


I jo els pregunto a aquests: que no són persones? Que no tenen sentiments?

Vaja, jo penso que convé viure i deixar viure.

Per què no s'ho apliquen?
Per què no viuen i deixen viure?

Per què només es dediquen a viure, i a no deixar viure?

Per què volen controlar als demés, i fer que visquin com ells (espanyols) volen que visquin, i no realment com ells (oprimits) voldrien viure?


És qüestió de dignitat i de respecte, i de moment, com a la selva, guanya el més fort, i jugant amb les SEVES NORMES a la SEVA DEMOCRÀCIA, no tenim les de guanyar.


De moment.