dijous, 22 de maig del 2008

Reflexions (II)

Els tibetans són xinesos??
Els Catalans són espanyols??

Tot i que l'actual situació política i repressiva no és igual (però s'hi assembla...), la situació nacional és la mateixa.

Els PPCC són una nació sense estat, dins d'un altre estat amb vàries nacions, i amb l'espanyola com a dominant, que es vol imposar per damunt de tots els habitants de l'estat, siguin o no d'aquesta nacionalitat.

No per ser de l'estat espanyol s'ha de ser forçosament espanyol.

Ser espanyol és una nacionalitat, per tant, ser de la nació espanyola.

Ser català és una nacionalitat, per tant, ser de la nació catalana.

Es pot ser català, no espanyol, resident a l'Estat Espanyol, però sense ser de la nacionalitat espanyola.

El problema és l'associació de estat-nació, i el problema ve quan no es té en compte que hi ha molts ESTATS SENSE NACIÓ, sovint oprimits per la nació que té l'estat, per colonitzar-la.

Tibet (igual que Kosove fins fa poc) està igual que Catalunya. És una nació sense estat, que es troba en un estat (xina), on la nació xinesa fa el mateix que la espanyola: negar i intentar eliminar les demés nacions.


La solució la tindríem en què cada nació pogués viure en llibertat.

Això seria l'autodeterminació de les nacions, dels pobles.



Els tibetans són xinesos només pel fet d'estar a l'estat xinès?

Així doncs, estar dins d'un estat, tot i no compartir nacionalitat, t'otorga la seva nacionalitat?

T'hi pots sentir reflectat, identificat, integrat?
Encara que no tinguis cap tret nacional, se't pot imposar ser d'una nacionalitat, tot i ser d'una altra, només pel sol fet d'estar en el país imposador?

Apliqueu les respostes dels tibetans pels catalans.


Les 2 corrents majoritàries són:

a) Sí, el fet d'estar en un país X et dona la nacionalitat X, ja que la teva nacionalitat no és reconeguda (ni tant sols existeix, te la inventes!), i encara que no comparteixis RES, o comparteixis tant tu com qualsevol altre habitant del món, el sistema és així, per ser d'un país multinacional o plurinacional, ets de la nacionalitat "dominant", ja que les altres no estan reconegudes.
És estúpid que siguis d'aquella nacionalitat encara que no en tinguis cap tret, però no ho has pogut decidir tu, t'ho ordena Franco i els seus deixebles, com el Rei.

b) No, un és de la nacionalitat de la seva nació, tingui o no tingui estat propi.


Escolliu la que volgueu.

Penseu però, que amb la vostra decisió, hi ha una resposta que, de respondre-la, un demostra al món que no respecta a les persones, i amb l'altra, es demostra que les nacions sense estat també existeixen i tenen el seu dret a existir i a viure dignament.

Reflexions (I)

Qui té poder o la potestat per obligar a algú a parlar una llengua o una altra?

(Són els interlocutors qui decideixen en quina llengua comunicar-se, i no es pot tolerar que un dels dos interlocutors imposi la seva llengua per sobre de l'altre, quan aquest també està en el seu dret de voler ser entès en la seva llengua, ALMENYS A CASA SEVA)

El que sí que s'ha de fer és FER RESPECTAR LA LLENGUA pròpia de cada territori del món.

I no s'ha de fer respectar només pels propis habitants, sinó també l'han de respectar els nouvinguts, immigrants, inclosos els espanyols, ja que són d'una altra nació, en el procés anomenat ADAPTACIÓ i INTEGRACIÓ

No és lògic que espanyols vinguin, i al ser ESPAÑA, puguin viure plenament en castellà en un lloc on no s'hi parla el castellà com a llengua pròpia, sinó que la llengua autòctona és el CATALÀ, i encara que estiguem a Espanya o a la Xina, la nació EXISTEIX.

No es pot obligar a ningú a parlar cap llengua, cadascú és lliure de parlar en la que vulgui (o pugui), i els interlocutors són qui tenen el dret de decidir en quina llengua conversar.

Això sí, per la convivència, convé l'adaptació dels nouvinguts, que han d'aprendre (com a norma moral i social) la llengua del territori, del lloc, i no voler fer canviar el lloc imposant la seva, com a imperialisme.

I malgrat que els PPCC estiguin dins de l'Estat Espanyol, s'ha de respectar la realitat que als PPCC hi ha la llengua catalana, i no té cap sentit que la constitució espanyola obligui a conèixer una llengua que no és la pròpia del territori. (si l'aprenem és per viatjar, i no per viure el dia a dia. Ara estic parlant de la llengua com a ús social diari. En cas de haver de mobilitzar-se, és evident que si vaig a territori de parla castellana, m'hauré d'aprendre el castellà, i a llocs de parla anglosaxona, l'anglès, però no per això seré anglès, per saber anglès!!)

És un exemple, una mostra, que Catalunya i els PPCC no mereixen estar a Espanya, perquè obliguen als catalans a conèixer una llengua que no és la seva, a més a més de no reconèixer la seva realitat nacional ni els seus drets com a tal nació.

No podem estar tranquils en un país on no ens volen com som, ni ens deixen ser públicament tal com som, per tant, ens retallen la llibertat, a més a més de voler-nos fer canviar (i a les grans ciutats ho comencen a aconseguir).

És il·lògic que al 2008 estiguem en una pseudodemocràcia basada, com a peça fonamental, en un text que és la Constitució, elaborat per polítics (no per Déu ni res semblant), després d'una dictadura, on qualsevol text és millor que res (evidentment), però aquesta Constitució de la POR és un text on es manifesta una vegada més les ganes de silenciar i negar la veritat, que és la d'un Estat Espanyol plurinacional, mentre les nacions sense estat no siguin independents.

Intenten destruir el rastre de les nacions que no siguin la espanyola.