dimecres, 5 de març del 2008

4/3/2008 - PREVAGA: Diari – experiència personal.

El dia 4-3-8 succeïa això:

14:00 - Passo per davant de la porta facultat de Psicologia i Lletres i Psicologia (porta compartida per aquestes facultats, ja que es tracta d'un mateix edifici que alberga vàries facultats independents), i sento gent que diu "mira que ve, no només dijous, sinó que avui tampoc farem classe...
Pocs segons abans ja havia vist passar com una mena de cercavila on cantaven un "no a la lou" a l'estil de "Bella Ciao".

19:00 - Ens dirigim a la universitat. Jo tinc la intenció de quedar-me a la sala de revistes (similar a biblioteca) de la facultat de Psicologia i Filosofia i Lletres, però resulta que està tancada, segons diuen, per seguretat pels que s'han tancat.
És llavors quan entenem què hi fa aquell volum de gent al davant de la porta d'entrada a les facultats de Psicologia i Filosofia i Lletres.
Resulta que hi ha una cinquantena d'estudiants que han fet una "tancada", s'han tancat per protestar perquè el rector els faci cas i puguin asseure's a parlar en una taula sobre el tema de Bolonya, sobre la privatització i sobre la possible bancarrota de la UAB.

Els estudiants diuen que s'han tancat a la facultat de Filosofia i Lletres, però la sala de revistes, el bar i la resta de l'edifici, que no és propietat d'aquesta facultat, també han quedat afectats, també estan tancats.

Això em molesta francament perquè no ha estat avisat (l'acte protesta-reivindicatiu passífic), i perquè es priva a aquells que volen fer classe, el dret que tenen de poder anar a classe.

Tot i així, podem accedir per una porta lateral que dóna a la facultat de Psicologia (és una porta lateral, provinent del camí que puja de la Plaça Cívica).

Tot l'edifici està a les fosques (pressumptament a voluntat dels estudiants tancats).

Inspeccionem l'edifici.

A la "frontera" amb la facultat de Filosofia i Lletres amb Psicologia (direcció nord), hi ha grans barricades, construida a base de cadires, taules i/o pupitres, taquilles, material divers, etc. Com es pot apreciar a la foto *** ficar foto ***

Preguntem si tenen la intenció de quedar-s'hi fins tard o fins quan (hem vist gent amb sacs de dormir), més que res perquè si demà encara estan aquí, la gent es podria estalviar un viatge inútil a la universitat.

La seva resposta: "Estarem aquí fins que el Rector vulgui parlar amb nosaltres, o sinó, fins que ens treguin per la força".


Aquestes paraules sonaven a què ben aviat tindríem els mossos a sobre.

No obstant, no podem oblidar la prohibició que tenen els mossos d'esquadra de no poder entrar a la universitat excepte que hi hagi l'autorització del rector.


Vam acabar de donar la volta per la facultat de psicologia: tot apagat, tot tancat, tot a les fosques.
Vam sentir sorolls, com a sirenes. Deducció: deuen ser els laboratoris. Allí s'experimenta amb rates i amb material a les neveres. Si s'ha tret l'electricitat, es pot malmetre el material.

Crec que això és una altra negligència dels joves reivindicatius, que per voler fer la seva protesta, potser en surten perjudicats altres estudiants (que potser tmb tenen les mateixes idees!), que en mala hora van anar a conservar material a les neveres dels laboratoris.

Tot seguit la llum va tornar.

Pels vols de les 8, corria la notícia que els mossos no tardarien en arribar. Vam marxar a veure el Barça-Celtic.

Al marxar vam veure 2 cotxes dels mossos d'esquadra parats a una rotonda.


Després del partit del Barça (1-0), la TV3 mostrava els successos a la universitat, a les portes de la facultat de Filosofia i Lletres (i també de Psicologia, la porta és comuna!!).


El que va succeir està explicat a l'apartat PREVAGA: FETS.


L'endemà, 5/3/2008, uns estudiants venen a informar-nos dels successos, ... segueix a 5/3/2008 - Manifestació Rector dimissió.