dijous, 27 de març del 2008

Mitjans hipòcrites -- tema Tibet

Com és sabut, la gran majoria (per no dir tots) els mitjans de comunicació o informatius estan sotmesos a una gran manipulació, per enfocar la notícia des d'on més els convingui d'acord amb els seus interessos.

Així mateix, quan sentim les notícies sobre qualsevol tema, en un canal ens ho expliquen com si aquells fossin els dolents, i en un altre, és tot al revés.

Amb el tema del Tibet hi ha forces manifestacions, tot i que avui m'he quedat prou perplex, com ara explicaré.

Segons les televisions espanyolistes (TVE, TELE5 i ANTENA3): els insurrectes separatistes tibetans s'han sublevat davant de l'estat xinès. Les imatges ho demostren, els tibetans són qui cremen i qui actuen violentment, i com que no hi ha imatges dels xinesos, se suposa que són els bons.

Segons TV3 i altres mitjans menys contaminats: Els tibetans ja n'han tingut prou de l'opressió de l'estat dictatorial comunista xinès, i han sortit al carrer a manifestar-se, tal com es veu en les imatges, mentre que els xinesos han respost amb gran repressió (la qual cosa no s'ensenya a les imatges a causa que el govern Xinès ho ha prohibit), i per tant, se presuposa que els xinesos han d'haver fet alguna cosa perquè els tibetans responguin violentament, i per tant, no es tracta que els tibetans ataquin, sinó que responguin, o sigui, que ja hi ha hagut una acció violenta prèvia per part dels xinesos. A més a més, no correspon el nº de víctimes entre les oficials xineses i les dels tibetans (igual que el nº de manifestants en manifestacions estudiantils, etc.)


Bé, tot això ja se sap, que depèn de la font, s'explica més d'una manera o més d'una altra (tot i que tv3 deixa-la anar, deunido també com manipulen).


El fet que m'ha fet ballar el cap, i que encara no ho acabo de copsar, és que als diaris gratuits, com metro o ADN, també en fan ressò.

Per la meva experiència, trobo que metro és més progressista, per dir-ho d'una manera, i que ADN és més tancat, més espanyolista, pel meu gust.

La sorpresa me la trobo quan ADN ha publicat i segueix fent ressò del tema del Tibet i de les manifestacions i boicot davant dels JJOO.

I és aquí on hi ha el gat amagat, és aquí on demostren la seva hipocresia, la seva incoherència.

ADN, pel seu perfil, hauria de ser un mitjà de comunicació que hauria de veure el tema del Tibet com el tema de Kosovo, amb una mica de por i amb ganes de treure's-ho de sobre, ja que en ambdós casos hi ha nacions sense estat que estan reprimides i sota el control d'un estat imperialista, o si més no, intolerant.

O sigui, el mateix cas que en l'Estat Espanyol.


Per tant, trobo totalment incoherent i hipòcrita fer ressò del Tibet, com si hi hagués la gran repressió i el gran genocidi cultural (que hi és, i en major nivell de magnitut que al nostre país), però després, de portes endins, a casa nostra, se segueix maltractant a les nacions sense estat que estem oprimides.

Hipocresia és posar el crit al cel amb el tema del Tibet i la gran injustícia dels tibetans i com de dolents són els xinesos, mentre es defensa l'existència d'aquest PP franquista i feixista, i de les agressions d'ultradreta que no són considerades atemptats, perquè només ho són els d'esquerra, o quan hi ha manifestacions pacífiques de tota una nació per reivindicar algo que ens pertoca, i fer veure que no passa res.

O per exemple no felicitar o fer ressò del gran èxit d'Obrint Pas, un grup valencià que canta en català i aposta per uns PPCC lliures i sense feixisme i per un món millor, que han viatjat a Venezuela (Amèrica del Sud), i han tingut prou èxit, etc.


Moltes coses de dins a casa nostra que queden silenciades (intencionadament), que són del mateix nivell que altres com aquestes del Tibet, però que clar, a Espanya és diferent i no es pot comparar, ni que sigui igual en realitat el fet de que es tractin nacions sense estat sota el control d'un estat opressor.



Només espero que Zapatero i Espanya mantinguin la coherència, ja que primer no han reconegut a Kosovo, tal i com era d'esperar, segons ells, els països són inmodificables (igual que la constitució) (i encara es creuen que els ha fet Déu senyor nostre).

I doncs això, que ZP i Espanya, si volen mantenir la coherència, han d'estar a favor de l'opressió de la Xina davant dels separatistes independentistes tibetans, i condemnar els atemptats tibetans contra ambaixades i patrimoni sota control Xinès.

Si ZP i Espanya estiguessin a favor del Tibet, tindrien un gran problema, que es diria incoherència, ja que si estan a favor del dret de decidir i d'autodeterminació dels pobles, apart de que és anticonstitucional (art.8 constitució espanyola), a l'Estat Espanyol hi ha (per mala o bona sort) més d'una nació, i que per tant, si el Tibet s'independitza de Xina, PPCC o EH també podrien independitzar-se d'Espanya, res més complicat.


Ah, i tranquil Zapatero, que els tibetans i kosovars ja se'ls acaba la pòlvora, això d'aquí 2 dies ja no se sentirà, ara ja sabem que ho passaràs un pèl malament per si a algú se li acudeix de comparar-ho amb l'estat espanyol, que clar, maaaaai serà igual que allí, perquè España és una, grande y libre, i no existe ninguna otra nacionalidad que no sea la española.


Apa salut i llibertat.