dilluns, 14 d’abril del 2008

Coincidència o casualitat?

Avui fa 77 anys de la proclamació de la II República, després del Pacte de Sant Sebastià, es va donar un viatge d'anada a Alfons XIII, i Niceto Alcalça Zamora en va ser el president, i com a cap de govern, Manuel Azaña.

Una República que podia haver anat millor, tot i que el ball entre esquerres i dretes cada 2 anys, i de les corrupcions de l'estroperlo (entre d'altres), de les famoses vagues com la del 6 d'octubre, i de les declaracions de l'Estat Català independent en dues ocasions, Macià i Companys, al final va acabar amb l'esgotament de la paciència de la dreta després de perdre les eleccions del 36 amb un cop d'estat, il·legítim, i la conseqüent guerra, proclamació de la dictadura, i finalment i a la dècada dels 70, la mort de Franco, abans però, havent deixat ben lligadet el futur d'Espanya, amb el Rei Juan Carlos I al capdavant (sí sí, anomenat pel mateix dictador que va fer un cop d'estat il·legítim!), i amb una constitució "de la por", que al '78 era molt moderneta i davant del perill de la dictadura era com un regal diví, però que al 2008 està obsoleta i fa riure.

Una constitució que permet l'acció de l'exèrcit en cas de que es posi en perill la unitat d'Espanya, i que prohibeix la "asociación de comunidades autonomas" (exclusivament pensat pels PPCC, no?), entre d'altres moltes ximpleries com la de que España es una nacion.


Tot això ens ho ha deixat ben lligadet el Franco (amb un Rei ACTUAL il·legitim, tal i com ho va ser Franco).

En un país que en diuen "democràcia", on no es pot triar si volem o no rei, on hi ha una evident complicitat amb els neonazis feixistes, etc.

Bé, tot això començava perquè avui fa 77 anys de la proclamació de la 2a Republica d'Espanya.

Avui també hi ha hagut presa de possessions del ministeri.

Mentre venia amb cotxe, sentia la COPE (sí, és per riure una mica i comprovar com tot el que surt al Polonia és refotudament cert), com Carme Chacón (ells li diuen Carmen o Carma) esdevenia ministra de Defensa, i per tant, passava a controlar l'exèrcit.

Bé, potser és millor que estigui en mans de Chacón que no pas a les de Bono, que ja volia treure l'exèrcit quan va passar tot el merder de l'estatut...


I sentint a Chacón dient que es posesin firmes, i tal i cual, i a l'acabar:

" VIVA EL REY y VIVA ESPAÑA!"

Així és com el PSC defensa a Catalunya (i en conseqüent als Països Catalans).


Però, quina diferència hi ha ente una banda armada com és ETA i una banda armada com és l'exèrcit???

Que no mata també l'exèrcit?

Què és, el que el fa legítim? Que defensen la causa d'España??

Que no és una altra opció política, igual de respectable, com qualsevol altra?

O ESPAÑA és la única que és legítima el fet de tenir la potestat de disposar d'un exèrcit?


Vaja, que no hi hauria d'haver exèrcits, ni d'uns ni dels altres, però la realitat és aquesta, un exèrcit, on una pseudocatalana hi està al capdavant (amb tots els respectes, és la seva decisió), on ERC no si ha posat en contra ni s'ha exclamat ni res (per què? si ERC està plegat de botiflers!)

Cap exèrcit és bo (potser l'exèrci del Fenix sí...), però aquí hi ha una mostra més de que la sombra de Franco encara la tenim, i potser algo més que la sombra de Franco...


Siguem a Espanya o no, a Europa o no, al món o no, si us plau, què us costa deixar-nos viure en pau?

Per què poseu tant d'interès en que als PPCC s'hi parli tant de castellà com de català?

Que no veieu que si un territori té una llengua pròpia (i una altra que ha estat imposada), els seus ciutadans es mereixen viure en la pròpia llengua?

D'això en dieu democràcia?


Jo encara no puc trucar a telefonica ni a movistar, i arreglar el problema en català (entre d'altres)