dissabte, 5 d’abril del 2008

Respecte. Proposta per fer-nos respectar, per construir la independència (i sense perjudicar a ningú)

Per què hem de canviar del català al castellà, per entendre’ns als Països Catalans.
Per què no s’integren? Per què segueixen amb la mentalitat de que “esto es Espanya, i se habla el español?”


Tinc una idea:

si ells no es volen integrar, sense obligar-los, els hauríem d'incitar-los a que s'integrin.

Això es fa quan algú que visqui aquí i et parli en castellà, no contestar-li en el seu idioma, ja que si ho fas, li estàs donant la raó de que "a Catalunya es pot parlar el castellà quotidianament i de manera normal".

I el fet de que a Catalunya es pugui parlar el castellà quotidianament i de manera normal, no és que sigui cap mal, però dónes la raó un cop més a aquell que diu que "catalunya és España", ja que s'hi parla la seva "llengua espanyola".

Per tant, sense voler ser ni xenòfob ni feixista, però si a Catalunya ja hi ha una llengua pròpia, la nostra, PER QUÈ HEM DE CANVIAR DE LLENGUA PER ENTENDRE'NS AMB ALGÚ QUE PARLI CASTELLÀ?? I estant a casa nostra!!!

Jo proposo que, educadament, a qui et parli en castellà, contestar-li naturalment, en català, allò que digui o pregunti.

I si diu "es que no lo entiendo", és llavors quan se li hauria de dir "però tu saps on ets? Saps que aquí s'hi parla el català?"

(en casos d'emergència, és lògic que qualsevol llengua ès bona per entendre'ns, que al cap i a la fi, aquest es l'objectiu de la comunicació).

I en el cas d'un que ve de vacances (sigui d'on sigui), doncs també se li ha de parlar en català.

Que et diu que no ho entén perquè no és d'aqui o perquè no hi viu, doncs llavors també dir-li que aquí tenim una llengua,que NO és el castellà, però que com que a més a més també sabem el castellà (a títol de llengua extrangera), doncs que ens podem arribar a entendre.

Només així construirem socialment la independència des del carrer.

I sense política ni violència pel mig.

Només amb el respecte que ens mereixem.

I no pot ser que hi hagi gent que visqui aquí i no vulgui ni entendre ni parlar el català, quan es comunica amb nosaltres. (a casa seva després que parli en la llengua que vulgui).


Per acabar, les llengües són per parlar-les, i parlar en una o altra NOMÉS depèn dels interlocutors, de la seva decisió.

No parlar en català significaria que un o els dos interlocutors o no vol, o no en sap.

Si no vol, està en el seu dret de no voler, però si parla amb mi, jo estic en el meu dret de voler parlar-hi, i de no voler parlar en castellà, i per tant, algú que no vulgui parlar en la llengua del meu país, ESTANT AL MEU PAÍS, aquest algú NO em mereix RES.

Si algú NO sap la llengua Catalana, estant a Catalunya, serà perquè és procendent d'algun altre lloc.

Si ve per viure-hi, si no vol aprendre el català, demostra la seva FALTA DE RESPECTE pel nostre país, i per tant, tampoc m'importa gens la gent que no li importo.
Si ve per viure-hi, i vol aprendre català, però encara no ha tingut temps, a aquest estic totalment disposat a ensenyar-li, i li parlaré en la llengua que millor ens entenguem mentre no l'hagi après.

Si ve per passar-hi les vacances, se li diu que aquí tenim una altra llengua, i que li diré a poc a poc a veure si m'entén, o si se'l veu hiper perdut, doncs fent gala de la nostra amabilitat pròpia, se l'ajuda en alguna llengua que ens entengui (no tindria problemes a parlar-li l'anglès si també m'entén).

Algu em podria dir que seria més fàcil parlar-li castellà (si és castellà), abans de entendre'ns en anglès.


Però jo pregunto: que tenim cap obligació de parlar-li en castellà, si és espanyol?


Les llengües, com he dit, són per parlar-les, i qui les parla és qui escull en quina parlar.

El problema ve quan es vol parlar una llengua i no pots o no et deixen, i tot això estant a casa teva!! (exemple, truqueu a telefonica o a movistar i parleu-los-hi en català, aveure que tal).


Crec que aquesta és una manera de fer país, de fer-nos independents, i si us hi heu fixat, sense fer cap mal als demés, només vivint com volem viure, plenament en català.

Ja em direu què us sembla. Salut!
http://www.saveacebes.org/

No ens poden prendre Ángel Acebes.

La remodelació del PP ha d'evitar el silenciament d'aquesta ment prodigiosa.

Seria un fort cop pel Polònia de TV3, l'únic programa de l'actualitat on es caricaturitzen els personatges de la vida real, amb humor i ironia sobre els fets reals que han succeït (i gairebé la majoria dels gags tenen una base real).

Si la remodelació del PP comporta la desaparició d'Ángel Acebes, podria arribar a ser "catastròfic" pel programa.

Així que han posat en marxa una campanya per donar suport a l'il·luminat membre del PP.

Entre d'altres propostes, hi ha la de comprar la samarreta, que trobareu a la seva web.

SAVE ACEBES!