dilluns, 5 de maig del 2008

Llibertat d'expressió és llibertat de mentir?



Text d'opinió publicat avui a la pàgina 8 del diari de distribució gratuïta que es ven a l'àrea metropolitana de Barcelona, a llocs públics com universitats i transport públic.






click per ampliar






Això és un text d'opinió?





Qui sigui una mica més culte que aquest redactor, sabrà que està publicant un seguit de mentides intolerables en mitjans de comunicació.





La llibertat d'expressió és aquell dret que hom té, per expressar la seva opinió, sempre i quan es respecti als demés i es respecti la veritat.





Mentir no és fer ús de la llibertat d'expressió.





O almenys, els mitjans de comunicació no haurien de ser per difondre mentides.








1. Jo també estic d'acord amb publicar les Balances fiscals de Catalunya. Més que res, perquè veuríem que la gran majoria de despeses se les emporta Barcelona, mentre que la perifèria, gràcies al model centralista radial, no som res, no importem res, i se'ns dóna literalment pel sac.


Per exemple, el transvassament de l'Ebre va encaminat per als barcelonins, es paga amb fons de la Generalitat, i els del camp de Tarragona no en treurem cap benefici. Seguim?





2. Infraestructures i serveis socials a les comarques de l'interior? A la meva comarca, no hi tenim cap DISCOTECA. No hi tenim cap centre recreatiu, per sort hi han posat un cinema (entrada preu únic a 6,20), i el servei de transport públic és més que deficient (2 trens directes a Bcn, no hi ha connexió amb Tarragona, el bus costa una barbaritat i tarda 45'-1h, gràcies al esplèndid AVE, que per cert, ens van cremar vàries hectàries de muntanya). Seguim?





3. Solidaritat a la Catalunya interior i Solidaritat a España. El model de les autonomies d'aquesta la nostra pseudodemocràcia, al que a mi no m'agrada, és així, la distribució és en comunitats autònomes. I t'agradi o no, els béns de cada comunitat autònoma es reparteixen entre aquesta, i els béns de totes les comunitats autònomes es reparteixen entre aquestes. Oi que és odiós? Jo també ho penso, però de moment no hi podem fer res.





4. "Por qué tengo que ser solidario con alguien de VALLS y no puedo serlo con alguien de Teruel?" El esfuerzo de solidaridad de Barcelona con el resto de Catalunya debería reconocerse y asimismo cuantificarse·




Noi, aquí mateix et retrates. En primer lloc, la teva enorme solidaritat amb el poble català a utilitzar una altra llengua en un diari que permet opinions en català.

Home, doncs et diria que si Valls, està dins de la comunitat autònoma, doncs és més lògic ser solidari amb Valls que amb una ciutat que no estigui dins de la comunitat. Ara bé, si vols ser solidari amb els de Teruel, ves-te'n allí i sigues solidari amb ells. De la mateixa manera, per què no puc ser solidari amb Washinton o Buenos Aires?

5. L'esforç de solidaritat. ESFORÇ DE SOLIDARITAT DE BCN???

Sereu 5'5 milions a l'àrea metropolitana, però crec que ja s'us està respectant.


Teniu autopistes com la c-58 i infraestructures mínimament bé, com el metro, fgc, rodalies renfe, que malgrat que van com el cul, ALMENYS LES TENIU.

Com podeu ser solidaris amb Valls, si allí no s'hi ha fet res????




En què heu estat solidaris???




Quins fons de la Generalitat s'han dipositat a Valls???




Quina és aquesta solidaritat cap al poble de Valls????

Expliqueu-m'ho, perquè això d'estudiar a fora de casa em fa perdre les notícies.

Ah, si és per la comisaria dels Mossos d'Esquadra que s'està construint, tranquils, ja us la podeu ficar on us hi càpiga.

Crec, company redactor, que l'has cagat fins dalt.

Abans d'escriure, i després de mirar el mapa i d'assenyalar amb el dit una ciutat "interior" (VALLS ÉS INTERIOR??? que jo sàpiga és prelitoral!), assegura-te'n que s'hi hagin fet Infraestructures i que hagiu sigut solidaris.

Sinó, no pots queixar-te que t'obliguin a ser solidaris amb Valls, quan ningú s'ha solidaritzat amb Valls perquè no s'hi ha fet res.

No començo a dir-te totes les penes que tenim, perquè ja són prous.

T'has passat, company, i tu mateix et retrates.

L'àrea de Barcelona, amb els seus 5,5 milions d'habitants, ja rep el que li pertoca. Som els altres, els que ens hauríem de queixar que no veiem ni un duro.





Però com que cadascú diu que a ell no li donen res, la nostra actitut és de no encendre el galliner, perquè l'únic que en treiem és crispació.

Però no, vosaltres, a més de tenir una gran aportació (que també us la mereixeu), sembla que no en tinguis prou, i com a bon usurer que demostres ser, encara vols que tinguem menys.

Doncs sí, a Valls som una mica més de 20.000.

I què??

No ens mereixem viure amb dignitat?

No ens mereixem estar comunicats amb el món??

Vaja, crec que fem més per Catalunya que la pròpia Barcelona.

Almenys no estem contaminats del fastigós bilingüisme de la capital, que cada dia sembla més espanyola que catalana, gràcies a la integració dels immigrants i a la catalanitat dels ciutadans.


Gràcies, ciutadà barceloní, per anar difamant mentides.





Les opinions tenen diferents punts de vista, però de veritat només n'hi ha una.


Transvassament temporal?

Transvassament temporal???

Ningú s'ha cregut, es creu ni es creurà mai aquell que digui que el transvassament és temporal.

És una traïció als propis Verds.

Un partit pseudoecologista, que pretén fer creure que està a favor del medi ambient, estem veient el desastre que està causant.

Enlloc de buscar altres alternatives abans d'anar a l'Ebre, el que fan ells és anar a destrossar el Delta de l'Ebre, els seus voltants i allò que representa.

Com que 5,5 milions de vots de l'àrea metropolitana pesen més que els pocs milers de la "perifèria".


I és que això som els "paletos" pagesos del camp de Tarragona.

El centralisme ha arribat fins a aquest punt.



I qui digui el contrari, és un insolidari.


Que jo sàpiga pel que he sentit, aquestes obres del transvassament de l'Ebre es faran amb fons de la Generalitat de Catalunya, o sigui, que ho paguem tots.

I estarà bé com a solució momentània, ja que convé que tothom tingui dret a l'aigua.

Però la instal·lació NO SERÀ TEMPORAL.

Ningú es gasta una calerada en fer coses per a desmuntar-les al cap de poquet.


Saben el què fan treient aigua de l'Ebre?

Saben que hi ha un Delta i un ecosistema que depèn de la quantitat i de la força de l'aigua en què arriba a la desembocadura?

Saben que hi ha milers de pagesos i arrossers que depenen de la salinitat de l'aigua que els arriba?


Però aquests no importen. Les seves vides, sense els conreus, se'n van a la merda, però com que no són de Barcelona, les seves vides no valen res.

Si no els donen l'aigua, són insolidaris.

Si els donen l'aigua, no poden viure.


Tant dolents són els de les terres de l'Ebre, que demanen respecte per les seves vides?


Almenys que els paguin el que cobrarien de cultivar les terres, ja que no ho poden fer, i no perquè no volen, sinó perquè els PRENEN l'aigua que fan servir!


Bé, des d'aquí recomano a la reflexió i a pensar en noves solucions, com la del Roine, que malgrat que ho hagi dit CiU, és prou assenyat treure aigua d'un riu on NO hi hagi tantes coses que depenen d'aquest.


El que està clar és que avui s'ha firmat definitivament el transvassament, i no serà temporal.

La única cosa que serà temporal serà la "captació", però la infraestructura ja hi serà.


I per acabar-ho de rematar, si ja és destructiu per l'ecosistema treure-li aigua per a Barcelona, serà el "novamás" quan la treguin per altres llocs d'Espanya...


Benvinguts al paradís.