dissabte, 9 de febrer del 2008

http://www.directe.cat/article/la-comissio-de-la-dignitat-utilitza-la-justicia-perque-el-govern-espanyol-torni-tots-els-p-5689

Ja seria hora de cumplir la llei i de tornar els papers de Salamanca.

+ informació a l'enllaç.

Diuen que han obert un telèfon i un e-mail per atendre als afectats i resoldre'ls els dubtes.


El 31 de febrer del 2006 es van fer efectius els traspassos dels papers, tot i que de manera incompleta, i d'amagat, com si als de Salamanca els féssim algun mal o els robéssim algo.

No explicaré la història dels papers en aquest escrit, però us en podeu informar de la requisació per part de Franco en llibres d'història i internet (al tanto amb la manipulació i les falses fonts).

Apa salut


http://www.comissiodeladignitat.cat/ Comissió de la dignitat

Normalització del català-- coses pendents:

He pensat d'anar escrivint i publicant aquí totes aquelles situacions on se'ns falta al respecte i al dret de poder utilitzar la nostra llengua al llarg de les coses que ens passen a la vida.

- Truco a telefónica perquè tinc problemes amb la connexió del router.
Resposta que em donen: "este servicio solo está disponible en la lengua española" (tot i havent marcat l'opció de ser atès en català -- tocant el dos, i sense conyes --).

El mateix passa amb Movistar.

- Vaig a la magnífica RENFE, per anar de Valls-Bcn o Bcn-Valls. Allí, per suposat, tot i ser un òrgan oficial, no em podran parlar en una llengua de quatre pagesos, no?


- Vaig al supermercat (a la majoria de supermercats per desgràcia), i busco qualsevol producte.
Però, ai-las! Quina llàstima, TOT està etiquetat en CASTELLÀ!!

Ja podia buscar jo "formatge", que com no ho trobi per "queso", tururut.

Sempre hi ha les excepcions dels quatre productes "catalanistes", que per amor a l'art ho etiqueten en català (llet nostra, Moritz, i als supermercats "bonpreu", etc.)

Però vaja, que és una vergonya estar a Catalunya, que té llengua pròpia, i els productes estiguin majoritàriament etiquetats en català (hi ha magatzems que inclús prefereixen el francès i el grec abans que el català!! -- com Dia, per exemple).


- Els manuals d'instruccions... no els possessiu en català, que no se'ls llegiria ningú!

- Els jocs de consola (tot i que aquest punt s'entendria ja que el volum econòmic potser no compensaria...), però jugar en català crec que és un dret que també podem reivindicar.

- Els aparells electrònics (tot i que hi ha algunes marques de mòbils en català), majoritàriament en castellà.

- En l'àmbit de la política, no poder parlar en una de les llengües de l'estat espanyol en el mateix congrés de diputats, que hauria de representar la tolerància i el respecte a totes les llengües integrants de l'estat espanyol...

- Fins fa poc al google, tot i que ara ja existeix www.google.cat


- Altres, si en el dia a dia us trobeu en alguna situació on, tot i estant en el dret d'utilitzar la vostra llengua, s'us la denega, comenteu.

Salut

D'això en diem democràcia (?)






Ahir va arribar el dia.


Ja feia temps que s'anava preveient, fins que ahir es va fer oficial.

ANV i EHAK il·legalitzats.


Crec que ens convé fer una breu reflexió i mirar què està passant.


La moda últimament és d'anar il·legalitzant els partits independentistes bascos, associant-los o relacionant-los amb ETA.






Si ho pensem fredament, l'opció (democràtica) independentista (no violenta) té els mateixos ideals que els de la banda terrorista ETA: la independència i la sobirania d'Euskal Herria.
(però no per això són terroristes, per favor! És terrorista qui comet actes terroristes, i pensar no és terrorisme)




El que estem vivint últimament és una caça de bruixes contra l'independentisme, en forma d'il·legalització de partits.





I això és molt greu.





S'intenta de treure la veu del poble, o una part de la veu del poble, la independentista, pel simple fet que a Madrid no els agrada que es pensi així.








D'aquesta manera, com que tots els independentistes (encara que estiguin en contra de la violència i a favor de les eines democràtiques que disposem), tenen els mateixos ideals i els mateixos pensaments que ETA, això els converteix en terroristes o afiliats al terrorisme; encara que els seus principis vagin en contra de la violència.





Resultat: tothom il·legalitzat, tothom terrorista, tothom a la presó.








I d'això en diem democràcia, d'un Estat que no admet diferències ideològiques, on si ets independentista et califiquen de terrorista, i malgrat hi hagi partits que representin a una part del poble, no poden anar a les eleccions... això és democràcia?











Si van il·legalitzant els independentistes, per quina raó ho haurien de fer?





Només se m'acut que tenen "por" o "respecte" dels resultats que puguin treure.


Deu ser això.





-->Tenen por que la realitat se'ls giri en contra dels seus pensaments.





-->Tenen por que hi hagi gent que aposti per un model d'Espanya diferent.





-->Si algú té una altra idea, que l'escrigui.





I per no haver de respectar la decisió de la gent després de les eleccions, és més fàcil fer aquestes tupinades, 100% tupinades.





(tupinada és el fet d'eliminar partits polítics abans d'unes eleccions per tal que la gent no els pugui votar. D'aquesta manera, si hi ha 2 partits, i un és il·legalitzat, la gent o no va a votar, o només vota a un, i probabilístcament és molt difícil que un partit, jugui sol i perdi).











Doncs hem arribat al punt d'il·legalitzar l'esquerra nacionalista.





Quin serà el pròxim pas: tallar la llengua a qui no parli castellà?








Per cert, a més a més, fan pensar en unes tupinades electoralistes, ja que només han il·legalitzat la presentació a les eleccions, i de moment, encara hi ha ajuntaments on hi governa ANV (serà que els van votar...), i aquests encara són legals, no??





Ah, i EHAK han dit que no se senten perseguits, ja que tampoc presentaven llistes electorals...











Vaja, una escena més d'aquest circ de malabaristes del poder, que juguen amb els sentiments de la gent.











Lo curiós de tot això és que després encara s'extranyen de la violència "callejera".





No dic que sigui justificable, al contrari; les accions radicals violentes és del tot rebutjables.





Ara bé, per mi, és tant dolent il·legalitzar un partit polític (que representa a una part de la ciutadania) com cremar un caixer automàtic.





Els dos són maneres de quartar la llibertat. Els dos són eines terroristes.





Els actes terroristes o feixistes contra un sector de la societat que té uns ideals, i que els vol defensar per la via POLÍTICA i NO TERRORISTA, i que no se'ls deixa; i l'altra uns actes que causen terror i en forma de violència, que no surten del norres, sinó que són la RESPOSTA, la conseqüència directa d'una gran INJUSTÍCIA com és el denegar l'accés a la presentació d'unes eleccions quan es representa a una part de la societat.








Vaja, que tenim un greu problema, i només l'arreglen a cop de xarop de bastó i amb una mica de gotes de nacionalisme espanyol.