dimecres, 14 de maig del 2008

Així van les coses

Avui 14 de maig, l'endemà de dimarts 13, ETA ha protagonitzat una bona barbaritat amb un atemptat a una caserna de les forces d'ocupació espanyoles - Guardia Civil- amb un mort i 4 ferits.

Totalment rebutjable i condemnable, ja que en aquest món cap vida pot tenir preu o cost polític.


Ara bé, condemnar aquest atemptat no significa de cap de les maneres justificar l'acció del govern, així doncs, ni uns ni els altres ho fan bé.

Això és el que ha volgut el govern espanyol de Zapatero: que ETA faci el següent pas:


Després de la negativa del govern espanyol a qualsevol diàleg entre forces polítiques per intentar resoldre el "procés de pau", i de seguir titllant al Lehendakari de xiflat i de delinqüent en cas que vulgui fer una cosa tant DEMOCRÀTICA com Anticonstitucional (a causa de tenir aprovada una constitució antidemocràtica) com és un REFERÈNDUM (i no una guerra..), i de anar prohibint partits polítics abertzales (nacionalistes), mentres quan a províncies dels PPCC hi segueixen presentant-s'hi a les eleccions partits com España 2000, Alianza Nacional o la Falange de las JONS, la única sortida que els queda als bascos és la violència.


Per sort, els més de 200.000 votants del partit hiperterrorista ANV, tenen dos dits de seny i saben que, malgrat que l'únic camí que els ofereix ZP és el del terrorisme, saben que és un camí que no han d'agafar, ja que és el que pretén ZP, perquè d'aquesta manera, el govern espanyol podrà dir que els bascos no són democràtics.

Aquesta gernació (+200.000) no han fet cap atemptat ni res, i només veuen com els seus òrgans polítics, no violents, i que cerquen la independència com a opció política tant legítima com qualsevol altre, igual que fan les CUPs aquí (i feia fins fa "poc" ERC), aquesta gentada es veu silenciada, ja que no poden participar en un panorama polític tant hermètic per a certes ideologies no violentes.


El problema és que encara queden activistes que cauen al parany de Zapatero, i veuen que l'únic camí és la lluita violenta, els assessinats, els atemptats i les bombes.

Això vol Zapatero, que caiguin a la trampa, perquè després ell pugui dir que són els bascos qui no es comporten.

I que no s'equivoquin: ETA és una minoria, que comparteix ideologia amb tots els independentistes, ja que els seus ideals és els d'una terra lliure, sense subordinacions cap a l'espanyolisme.

Ara bé, la via per la qual ho volen aconseguir, que és la única que facilita el govern, és un precipici, un carrer tallat, on no hi aconseguirem res més que posar-nos al mateix nivell que ells, i perdre la raó.


No oblidem que hi ha una gran majoria de societat basca, que se'ls nega el dret a votar el partit que millor els representa, i que no poden participar en la política.

Què han de fer aquesta gent?

Resignar-se i votar a partits espanyolistes, ja que els independentistes han estat censurats??

Exiliar-se??

Aquesta és la democràcia que tant ens venen??


No caiguem al parany fàcil de: " Els bascos són uns terroristes. No, ho són una minoria, pertanyent a ETA, i que s'equivoquen al fer el que vol el govern que facin (encara que ara després surtin ploriquejant)."


No oblidem que hi ha molta gent que comparteix ideologia, però no les maneres, i que a aquests se'ls considera, ja no només ciutadans de 2a, sinó directament no ciutadans, inclús posant-los al sac de terroristes, sense que hagin fet cap mal a ningú, només volent el bé de tots.



Estar en contra dels actes d'ETA no significa que s'estigui també en contra de l'independentisme ni tampoc que s'estigui a favor del govern.



Gràcies ETA per caure al parany dels espanyols, i emmerdar una mica més la situació.

Un referèndum no és cap acte terrorista, al contrari, és una acció democràtica, però si seguim barrejant això amb els atemptats, de cap de les maneres es podrà tirar endavant, només pel sol fet que els governants espanyols ho relacionaran (amb mal criteri), però ja l'haurem cagat.


Gràcies ZP per oferir com a única sortida la lluita armada, ja deus estar content que ja t'han fet cas.

Perquè, tu creus que és tant delictiu atemptar com voler la independència del teu poble?


Perquè si ho poses tot al mateix sac, els que volen la independència no atemptaran, però qui vol atemptar, ho farà, i gràcies a aquesta mala classificació, seran tant dolents els que volen la independència com els terroristes.



I qui no vulgui reconèixer aquesta realitat, que s'ho faci mirar, perquè està contagiat del socialisme de dretes i espanyolista que tant promou aquest govern.