dissabte, 14 de juny del 2008

"Olé España, viva los Toros!"


Aquesta és la imatge que tenen els europeus d'España.
Viva los toros, olé olé, i vinga.
Així és com els organitzadors de la Eurocopa Àustria-Suïssa 2008, encarregats de la pàgina web, veuen als jugadors de la roja.
Amb banyes i treient fum, com els toros.
Com a toros bravos.
I com Puyol, la resta, ben espanyolet i cornut.
Bé, aquí caldria fer un parell d'incisos:
1- Quan es barreja l'esport amb la política, l'hem cagada. No es pot barrejar, i s'està fent en cada europeu, mundial i olimpiades.
En concret, en aquest europeu, què hi juguen, combinats estatals o seleccions nacionals?
Que jo sàpiga, hi participen seleccions nacionals, com la selección española (la selección de la nación española), etc.
És a dir, si juguessin combinats estatals, els catalans no hi tindríem res a dir, ja que estem a Espanya com a Estat, això és innegable.
Ara bé, també és dur una vena als ulls aquells que neguin l'existència de Catalunya (i PPCC) com a nació.
I per tant, si parlem de seleccions nacionals, i Catalunya és una nació, la lògica ens diu que a Catalunya li pertoca una selecció nacional.
I no demanem la llunya, sinó una cosa ben necessària i legítima.
No diem d'independitzar-nos, en aquest moment només diem que se'ns reconegui el nostre dret a existir com el que som, una nació (després ja vindrà l'autodeterminació).
Però si no ens volen com som, sinó que ens volen amagar, tapar, silenciar, ofegar, ... volen una España una grande y libre, i a sobre, els ho permetem!!
Només faré una mirada a altres llocs no gaire llunyans: Escòcia no és un país independent, està dins de la Gran Bretanya.
Ara bé, Escòcia sí que està reconeguda com a nació i pot gaudir de la seva selecció nacional, però segueixen sent britànics (als JJOO s'hi presenten per estats, i no surten com a escocesos, sinó com a britànics).
Als escocesos creieu que els fa gràcia que els diguin que la seva nacionalitat és la britànica???
Com poden ser de la mateixa nacionalitat que els anglesos?
Seran del mateix país o estat, però no de la mateixa nació!
I per tant, si parlem de seleccions nacionals, parlem amb criteri, i que siguin seleccions de nacions. Sinó, si no volen deixar jugar als catalans (per por a què, exactament?), doncs que canviïn la nomenclatura i que siguin seleccions estatals.
2- Deixant de banda la política i mirant la fiesta nacional, si fos espanyol em faria vergonya que s'identifiqués a la meva nació amb una barbaritat tan flagrant com són les corridas.
Vaja, no sóc espanyol i ja ho trobo aberrant...
La tortura NO és cultura, i trobo molt frívol aquest escarni i aquesta projecció que se'n fa, com si diguessin "mira que machos ibéricos que somos". Per matar i torturar a una pobre bèstia, que la única culpa que ha tingut ha estat néixer toro...
Si tenen por, serà per alguna cosa, i serà perquè aquesta cosa té motius per ser possible, però no ho volen tolerar, ja sigui per ambició pròpia, per autoestima, o perquè, senzillament, no són prou persones i no desitgen el bé dels altres, perquè, almenys per mi, en aquesta vida es tracta de FER i DEIXAR FER, sense fer mal, i procurant-ho fer el millor per tots.

Polònia apunt de plegar.

Bé, amics polacs, el nostre viatge amb la selecció polaca s'està exhaurint.

Una derrota contra Alemanya (2-0) en un partit on vam plantar cara, i en un parell de cantades Podolski (nascut a Polònia) va aprofitar per fer els dos golets.

I un empat in extemis en un bon partit contra Àustria, on vam marcar un gol (el brasileny nacionalitzat polac Guerreiro, dorsal 20) en fora de joc, i on en l'última jugada del partit, després de fer-la repetir un cop el porter Borak ja l'havia aturat, va xiular un PENALTI INEXISTENT a favor dels locals, Àustria, que va marcar, minut 93'.

Polònia necessitava la victòria.

Ara estem amb 1 sol punt.

Classificació:


Croàcia 6 punts +2gols

Alemanya 3 punts +1gol

Àustria 1 punt -1gol

Polònia 1 punt -2 gols


Pròxima jornada:

Àustria - Alemanya
Croàcia - Polònia

Ambdós partits a 20:45.

Què hauria de passar??

Polònia hauria de guanyar, almenys de 2-3 gols.
Àustria NO hauria de perdre. Millor si guanya, però si empata...

Si Àustria empata, Alemanya 4 punts i Polònia 4 punts, caldria guanyar de 3-4 gols, si no valgués l'average propi que el tenim perdut.

Si Àustria guanya, Àustria 4 punts, i Polònia 4 punts, caldria guanyar de 2 gols a Croàcia.

Si Alemanya guanya, no hi ha res a pelar. O sigui que només depenen d'ells mateixos.




Ara mateix Holanda és la selecció amb més projecció, amb més força, després del 3-0 a Itàlia i del 4-1 a França.