divendres, 29 de febrer del 2008

Ni el valencià és català, ni España és Plurinacional, etc.

Dolors Nadal finalment ha aconseguit rebentar el detector de mentides amb les seves declaracions d'ahir dijous 28 de febrer. Només li va faltar dir que febrer té 30 dies i que Frank Rijkaard és entrenador del F.C.Masmolets C.


Dolors Nadal ha fet tota una sèrie de declaracions dignes d'admirar pels mentiders més flagrants de la història.

Tota una sèrie de declaracions que, al meu parer, ja haurien d'haver portat al PP a ser il·legalitzat, ja que per molt menys ANV i EHAK han estat il·legalitzats.


Unes mentides que es resumirien en:

- El català i el valencià són llengües diferents. Es basa en el magnífic Estatut Valencià i en l'acadèmia Valenciana de la Llengua (òrgans del PP per destruir els PPCC).

- Espanya no és un estat plurinacional (i ara!), sinó que ÉS "una nació de ciutadans lliures i iguals d'acord amb el nostre model constitucional".

(només aclarir que té raó en dir que ningú és millor ni pitjor. Li ha faltat dir que som diferents, i això no ens fa ser ni millors ni pitjors, sinó Diferents, tant iguals com francesos, anglesos, portuguesos, espanyols o catalans).

- Nadal ha denunciat al Govern per vulnerar les llibertats, i diu que això és un atemptat contra la llibertat. Ha dit literalment que "no passa enlloc del món que un ciutadà espanyol no pugui rotular en espanyol a Espanya"



Bé, només dir-li a la sra. Nadal que els filòlegs i entesos han dit des de sempre que el català és la mateixa llengua que el valencià i que el balear, simplement perquè aquests dos són dialectes del català, de la mateixa manera que són dialectes el tortosí, el salat o el de la Catalunya Nord.

Espanya és un estat plurinacional en el moment en que hi ha nacions al seu interior.
Hi ha nacions al seu interior en el moment en què un territori amb llengua, història, cultura, tradicions i territori propis està sota el domini d'Espanya, i per tant a Espanya hi ha més d'una nació.
Estic d'acord amb la Sra. Nadal de fer que Espanya no sigui plurinacional:

Que no albergui més d'una nació, és a dir, que cada nació tingui el seu Estat.

ÉS INTOLERABLE que hi hagi algun polític que NEGUI l'EXISTÈNCIA d'una llengua/cultura/tradició/territori propis, o sigui que negui l'existència d'una nació.

Dir que a Espanya hi ha més nacions que la Espanyola NO ÉS CAP DELICTE. No es trencarà Espanya, per admetre això. Es trencarà si no s'admet!!
Els catalans som tan iguals als Espanyols com als Francesos, i bé que els francesos no són espanyols...

És el mateix negar que qui nega l'extermini de Hitler o la dictadura i repressió de Franco.


I pel que fa a rotular en castellà... Ni comentaris... Els Països Catalans tenen una llengua pròpia, la catalana, i una d'imposada, el castellà.
És lògic doncs, que no es dongui cap facilitat al castellà en perjudici de la llengua pròpia, doncs a França no crec que subvencionin cartells en castellà, i a Alemanya no crec que subvencionin cartells en castellà.

Des d'aqui només demano que ens deixin viure: Viure i deixar viure.

Viure plenament en català, i deixar viure.

I la Sra. Nadal, amb totes aquestes aberracions, no ens deixa viure.




A continuació els textos íntegres on s'expliquen les declaracions de la sra. Nadal.


TEXT EXTRET DE RACÓ CATALÀ o eldebat.cat (idem)

Dolors Nadal diu que el català i el valencià són dues llengües diferents

La candidata del PPC, Dolors Nadal, creu que, independentment del que diguin els filòlegs, el català i el valencià són llengües diferents "a nivell polític".
Nadal, en una roda de premsa que ha donat aquest dimecres a l'ACN, ha defensat que el valencià és una llengua diferent del català basant-se exclusivament en el que diu l'Estatut valencià, independentment del que afirma la comunitat científica internacional, que no dubta que es tracta de la mateixa llengua.
"Opinions n'hi ha per tothom", ha dit Nadal, i les qüestions científiques, acadèmiques i universitàries "estan molt bé per estar entretinguts, però estem parlant de política", ha sentenciat.

La candidata popular ha parlat de "similituds" entre el que ella considera dues llengües, però ha assegurat que, deixant de banda altres consideracions, el valencià "és la llengua que recull l'Estatut d'autonomia valencià", "que mereix el mateix respecte que l'Estatut català", segons Nadal.
Nadal, amb un discurs gens ambigu i clarament espanyolista, també ha defensat que "Espanya no és plurinacional", sinó "una nació de ciutadans lliures i iguals d'acord amb el nostre model constitucional". "Podem caure millor o pitjor", ha dit Nadal, "però el nostre plantejament és molt clar", ha afegit.
La candidata popular ha insistit en què "ningú és millor o pitjor per haver nascut en una part o una altra del territori", referint-se a l'Estat espanyol, i ha assegurat que "aquest model constitucional és el que ens garanteix la igualtat".


No retirarem el recurs

Nadal també ha tingut temps per advertir que el seu partit "no acceptarà cap xantatge" de cap força política per tal de poder governar. En concret, Nadal ha assegurat que no retirarà el recurs contra l'Estatut de Catalunya. "No el retirarem. No cal que ens ho preguntin més vegades", ha sentenciat. La candidata popular ha acusat CiU de fer "tots els papers de l'auca" en relació al seu possible recolzament a una força política després del 9-M, i ha assegurat que "qualsevol de les variables de CiU volen fer president Zapatero". "Tothom s'estalviaria feina si Duran s'incorporés com a número dos a les llistes de Chacón", ha afegit Nadal.

Torna a negar la persecució del castellà, (però afirma que es discrimina)

Nadal també ha parlat de la suposada persecució del castellà a Catalunya, i ha assegurat que "a Catalunya tothom parla català i castellà amb normalitat" i "ningú persegueix ningú". Tot i així, la candidata popular ha parlat de l'existència d'una "policia lingüística" i ha denunciat el Govern per haver "vulnerat les llibertats". Al seu parer, "no passa enlloc del món que un ciutadà espanyol no pugui rotular en espanyol a Espanya", i ha afegit que aquest fet suposa "un atemptat contra la llibertat". La candidata del PPC ha acusat el PSC d'haver-se "autoproclamat" nacionalista [català] i d'haver-ho demostrat amb l'augment de les multes pels rètols escrits exclusivament en castellà.



Extret de E-noticies

La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Dolors Nadal, ha assegurat en roda de premsa que Espanya no és un Estat "plurinacional", sinó "una nació de ciutadans lliures i iguals", com estableix la Constitució de 1978. També ha afirmat que, "a nivell polític", català i valencià "no són el mateix". Per a ella, aquesta és una discussió que "està molt bé per estar distret i entretingut en debats i col·loquis, però són idiomes diferents, i que així ho recullen els estatuts català i valencià, respectivament". I ha afegit finalment que "parlem de política, i no de filologia ni àmbits acadèmics, on es poden buscar arrels linguístiques i els especialistes ens poden dir que hi ha moltíssimes similituds entre el català i el valencià. Crec que són fins i tot més grans que en el cas del mallorquí".


Extret de Diario Ibérico

La candidata del PP al Congreso por Barcelona, Dolors Nadal, aseguró que España no es un Estado "plurinacional", sino "una nación de ciudadanos libres e iguales", como establece la Constitución de 1978. También afirmó que, a nivel político, catalán y valenciano no son lo mismo. Para ella, ésta es una discusión que "está muy bien para estar distraído y entretenido en debates y coloquios", pero son idiomas diferentes, y que así lo recogen los estatutos catalán y valenciano, respectivamente. Y agregó: "Hablamos de política, y no de filología ni ámbitos académicos, donde se pueden buscar raíces linguísticas y los especialistas nos pueden decir que hay muchísimas similitudes entre el catalán y el valenciano. Creo que son incluso mayores que en el caso del mallorquín".



Links on trobareu informació:
http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=72159
=
http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=20654

http://www.e-noticies.com/actualitat/nadal-veu-el-valencià-i-el-català-idiomes-diferents-35706.html

http://www.diarioiberico.com/actualidad/dolors-nadal-(pp)-diferencia-el-valenciano-del-catalán-19322.html

Judici per parlar català.

Francament indignant. Aquí us deixo la notícia de http://www.naciodigital.cat/?seccio=noticies&accio=veure&id=8191

Jutjat un fill i la seva mare per parlar en català.

Aquest dijous, dia 28, s'ha celebrat el judici contra el jove de Ferreries, a Menorca, Eduard Coll Castan, i la seva mare. Els dos han estat absolts en el judici de faltes per desobediència a l’autoritat per proferir ‘nombroses frases en català o menorquí en un to molt elevat’ a la policia nacional espanyola.

El jove va ser acusat per “desobediència a l’autoritat” el 29 de gener passat durant un control rutinari a Maó, on els agents, el van obligar a parlar en castellà. Segons el jove, els agents es van mostrar en tot moment hostils i feien befa del jove només pel fet de parlar en català. Posteriorment, el noi de Ferreries i la seva mare, es van personar a les dependències policials per demanar la identificació dels agents amb l’objectiu de formalitzar una denúncia al respecte, on van rebre el mateix tractament i van ser obligats a parlar en castellà pels mateixos funcionaris de la comissaria de policia, que els van proferir tot tipus d’insults i van fer befa de les peticions del jove i la mare.

El número dos d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, i el president d’Esquerra a Menorca, Miquel Àngel Muñoz , han assistit al judici i s’han felicitat per l’absolució del jove, però han lamentat la proliferació de casos on les forces de seguretat de l’Estat vulneren els drets lingüístics dels catalanoparlants.En finalitzar el judici, Muñoz ha declarat que ‘és lamentable que n’Eduard, hagi de ser denunciat quan és l’agredit’ i ha afegit que ‘aquest cas demostra que les promeses del Director General de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, el senyor Joan Mesquida, de respectar els drets lingüístics dels catalanoparlants són sistemàticament incomplides’. Per altra banda, el diputat Joan Tardà ha assegurat que Coll ‘ha tingut la dignitat de defensar els seus drets lingüístics’ davant d’uns fets que ha qualificat de ‘vergonyosos’. Tardà també ha lamentat que ‘a les comissaries de la policia de les Illes la ciutadania encara vegi vulnerats els seus drets lingüístics’. ‘Això ha estat repetidament denunciat per Esquerra al Congrés, perquè els casos de discriminació de la llengua catalana s’han anat repetint molt al llargs dels darrers anys’, ha afegit Tardà. El número dos d’Esquerra al Congrés també ha explicat que els policies han declarat que ‘no entenien res de res de català ni del dialecte menorquí’. ‘És vergonyós que no es facin cursos de llengua catalana a les comissaries i mai s’hagin fet, malgrat les continues exigències per part d’Esquerra al govern espanyol, tot i que sempre ens han assegurat que sí que ho faran’, ha afegit el diputat republicà. Els dos inculpats també han denunciat vexació i intent d’humiliació per part del comissari, ja que quan ells van parlar en català, els va respondre en euskera al·legant que ‘també era una llengua oficial’. Aquesta actitud ha estat qualificada per Tardà de ‘lamentable, ofensiva i denigrant’.

Com està el pati...

PP, ciutadans, el foro Ermua, UPD, etc. ... homanetjant a la víctima Dolors Nadal (Dolores Navidad). No hi podia faltar ni l'himne d'Espanya ni banderes espanyoles.

http://www.tribuna.cat/Not%EDcies/Pol%EDtica/Homenatge_a_Dolors_Nadal,_o_quan_el_nacionalisme_espanyol_es_treu_la_careta/